4. JESENIŠKI CIRKL V ZNAMENJU TURISTIČNIH BONOV

Evidenčni list najdete na tej povezavi: evid_list_20

Pozdravljena planinka, pozdravljen planinec!

Ker so nas pestili problemi s koronavirusom, je letošnje leto Jeseniški cirkl malo v zamudi. Počakali smo tudi, da so se stvari uredile okoli turističnih bonov. Torej – letos vam ni treba dirkati po cirklu, vzemite si ga "na izi", v naših kočah namreč za spanje in zajtrk lahko koristite turistične bone

Seveda ste vabljeni, da turistične bone v naših kočah koristite vsi, ne glede na to, ali ste cirklaši, ali ne.

Cirkl lahko zaključite v obdobju od 1. julija do 30. septembra 2020, 9. oktober 2020 pa je zadnji dan za oddajo evidenčnih listov v eni od naših koč, lahko jih pošljete po pošti na PD Jesenice ali skenirate in pošljete po e-pošiti.

Verjetno ni potrebna podrobna razlaga, kje poteka pot, vendar pa smo tudi letos za popestritev dodali nekaj novosti. V Karavankah smo vključili vrh Golice, na Vršiču dodali še Sleme, za bolj zahtevne gornike pa Prisojnik in Jalovec na Trntarski strani. Zadnja dva vrhova sta neobvezna.

Golica se nahaja severno od Jesenic in nam ponuja čudovit razgled na zahodne Karavanke in del Julijskih Alp s Triglavom. 

Po Julijcih pot poteka po čudovitem gorskem svetu nad prelazom Vršič in nas pripelje vse do zatrepa doline Trente k izviru Soče. Odsek poti poteka po poti Via Alpina (od Koče pri izviru Soče do prelaza Vršič, lahko tudi obratno). Ob poti, na 1178 nm, 45 min. hoje od Koče pri izviru Soče, je velik balvan z markacijo, vpisno knjigo in žigom - Pod Šupco (koordinate: N46o24,892’ E13o43,999’). 

Koče so tudi odlična izhodišča za plezalne in planinske ture različnih težavnosti. 

Krožno pot lahko pričnete kjer koli. Evidenčni list, ki ga dobite na povezavi zgoraj, natisnite in ga izpolnite s svojimi podatki. Na vsaki od postojank ali na vrhu, v zato namenjen prostor pritisnite žig, vpišite datum in prosite oskrbnika za podpis. 

Oktobra bomo krožno pot zaokrožili s srečanjem vseh udeležencev, kjer boste vsi, ki ste oddali izpolnjene evidenčne liste, prejeli diplome in praktične nagrade. Vabilo vam bomo poslali po e-pošti. Evidenčni kartonček vam bomo na srečanju vrnili.

Več informacij lahko dobite na sedežu PD Jesenice, po e-pošti ali telefonu. Na voljo pa vam je tudi prijazno osebje v naših postojankah.

Obiščite nas, ne bo vam žal.