NEKAJ DRUŠTVENIH OBVESTIL

Besedilo: Maja; foto: Tanja Kofol

Vse naše koče - Tičarjev dom na Vršiču, Kočo pri izviru Soče in Zavetišče pod Špičkom ter Kočo na Golici smo konec septembra zaprli do letne planinske sezone 2021. Vsem se za obisk(e) najlepše zahvaljujemo in ob enem priporočamo za naslednje leto. Sicer nobena od naših koč ni prejela laskavega naziva "Naj koča 2020", pa vseeno mislimo, da smo se v minuli sezoni dobro odrezali. Trudili smo se in upamo, da ste bili z nami zadovoljni tudi vi. Brez pripomb pa tako ali tako nikoli ne gre - z ene in druge strani. Hvala tudi vsem, ki ste v naših kočah koristili turistične bone. Skupaj nam je uspelo.

Odprta ostaja Erjavčeva koča na Vršiču, v oktobru bo obratovala od srede do nedelje, v novembru pa jo bomo za en mesec zaprli. Vidimo se torej decembra ... malo drugače ... Če bo le mogoče, se bomo potrudili z organizacijo tradicionalnega silvestrovanja.

Na žalost smo zopet pristali v negotovi situaciji zaradi omejitev širjenja korona virusa. Prosimo, da dosledno upoštevate priporočila Planinske zveze Slovenije: "Na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki prav tako začne veljati 9. oktobra 2020, je strežba pijače in hrane v gostinskih in nastanitvenih obratih dovoljena le za mizami, ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra (razen pri osebah istega gospodinjstva).

Postrežba stoje, npr. za šankom ni dovoljena! Možen pa je osebni prevzem pijač in jedi.

Odlok dodatnih omejitev za nočitve v planinskih kočah ne predvideva, tako do nadaljnjega še ostajajo omejitve iz priporočil NIJZ, ki spanje v isti sobi omejujejo na člane istega gospodinjstva in skupino, ki potuje skupaj.

Prav tako ostaja omejitev opravljanja gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih in nastanitvenih obratih od 6. do 22.30. ure."

Pisarna PD Jesenice prehaja na "zimski obratovalni čas" - do 4. januarja 2021 bodo uradne ure le ob ponedeljkih in sredah dopoldan. Če imate nujno, neodložljivo zadevo, lahko pokličete na telefon 040 221 604 (Maja).

Jeseniški crkl - kot kaže, srečanja v Erjavčevi koči verjetno ne bomo mogli organizirati. Vsi cirklaši boste po pošti dobili diplome, spominske majice in evidenčne liste. Če se slučajno situacija čudežno "zasuče", pa boste zagotovo pravočasno obveščeni, druženje bi nam bilo verjetno vsem v veselje.


Za enkrat je to vse. Pojdite v naravo, bodite pozitivni in ostanite zdravi!