SREČANJE NA GOLICI

besedilo: Janko Rabič, foto: Maja

2. 9. 2023, ob 11.00 v Koči na Golici

Dan Jeseničanov na Golici 

Pri Planinskem društvu Jesenice ob ostalih društvenih dejavnostih posebno pozornost namenjamo spodbujanju zdravega gibanja v gorski naravi, tako med člani kot med vsemi prebivalci občine Jesenice pa tudi širše. Vse vabimo, da se nam v soboto, 2. septembra 2023, pridružite na tradicionalnem srečanju Jeseničanov na Golici. Srečanje pri koči našega društva se bo začelo ob 11. uri.

Pripravili bomo krajši kulturni program, dobrodošlico bo vsem zaželel predsednik našega društva. Letošnje srečanje bo hkrati pomenilo uvod v praznovanje jubileja – 100. obletnice ustanovitve Planinskega društva Jesenice.

Prihodnje leto bo okrogel jubilej, 40 obletnico, praznovala tudi naša priljubljena postojanka na Golici. Leta 1979 so člani društva sklenili, da na temeljih nekdanje Spodnje koče na Golici zgradijo novo. Po petih letih priprav in gradnje so jo 3. junija leta 1984 slavnostno predali namenu. 

Na srečanje še posebej vabimo takratne odbornike in graditelje koče, da nam v klepetu zaupajo kakšno zgodbo. Ob tej priložnosti bomo v koči odprli krajšo razstavo, vse pa tudi prosimo, da prinesejo s seboj kakršno koli gradivo, fotografije, dokumente ali predmete povezane z gradnjo.   

Torej nasvidenje 2. septembra 2023 na srečanju Jeseničanov pri Koči na Golici. 

Ne bo odveč ponovno opozorilo vsem, da vzamejo s seboj ustrezno planinsko opremo in obutev. Upoštevati je treba, da se vremenske razmere v gorah lahko hitro spremenijo, naša Golica pri tem ni nobena izjema. V primeru zares slabega vremena bo srečanje odpadlo, o tem vas bomo obvestili nekaj dni prej.