Omejitev odgovornosti

Spletna stran www.pdjesenice-drustvo.si vsakemu obiskovalcu avtomatično dodeli anonimno enolično kodo. Vaš program, s katerim obiskujete svetovni splet, jo shrani in jo pošlje nazaj našemu strežniku ob vsakem ponovnem obisku spletne strani. Tehnologija takega prenosa podatkov med strežnikom in uporabnikom se imenuje "piškotki" ("cookies").

Naš strežnik ob vsakem prikazu strani poleg enolične kode zabeleži točen čas, naslov zahtevane strani, naslov predhodne strani, vrsto programa, ki ga uporablja obiskovalec, ter IP številko, s katere je prišel zahtevek za prikaz strani. Zbrani podatki se zbirajo in hranijo za namene, opisane pri vprašanju "Čemu uporabljamo piškotke", za ves čas delovanja tega spletišča.

Družbe shranjenih podatkov ne posredujejo tretjim osebam v obliki, iz katere bi bili razvidni obiski in podatki posameznih uporabnikov, temveč kvečjemu v seštevku - denimo kot skupno število prikazov in klikov oglasov, ki ga lahko izvejo oglaševalci, ali kot skupne številke o obiskanosti strežnika, ki so lahko dane v javno rabo.

Čemu uporabljamo piškotke


Piškotke uporabljamo z namenom spremljanja pogostosti in načina uporabe našega strežnika. To pomeni, da redno analiziramo obiskanost posameznih strani na našem strežniku, vzorce in frekvence prehodov iz ene v drugo, da bi ugotovili, kolikšno je zanimanje obiskovalcev za določeno vsebino. To uporabljamo kot vodilo pri nadaljnjem razvoju vsebine strani. Pri tem ne spremljamo ravnanja posameznega uporabnika, temveč skupne številke celotne množice uporabnikov (primer: koliko uporabnikov je danes prebralo ta in ta članek; koliko uporabnikov se po tistem, ko so prebrali ta članek, odpravi prebrati naslednjega.)

Naši oglaševalci imajo pravico dostopa do podatkov o dnevnem številu prikazov in klikov njihovih oglasov. Tudi tu gre za skupne številke.

Možnost vpogleda v gibanje posameznega uporabnika (ne osebe, ker te ne poznamo, temveč posamezne kode, povezane s prejetim piškotkom) znotraj našega strežnika uporabljamo izjemoma v redkih situacijah, ko zaide uporabnik v težave - denimo pri težavah z dostopnostjo določene vsebine, pri sporočilih o domnevnih napakah itd. - ali ob zelo redkem sumu napada ali poskusa vdora v naš strežnik.

Česa piškotki ne počnejo


Pškotki, ki vam jih pošlje in od vas prejema naš strežnik:
  • ne prenašajo podatkov z vašega računalnika nobenemu drugemu strežniku razen nazaj pošiljatelju;
  • ne prenašajo našemu strežniku nobenih podatkov razen tistega, ki ga je strežnik sam poslal uporabniku in se ob vsakem obisku vrne (enolične kode);
  • ne vsebujejo vašega osebnega imena, naslova, ... ;
  • ne morejo okužiti vašega računalnika z virusom ali ga kako drugače poškodovati;
  • ne omogočajo družbam, da bi izvedele, kaj razen obiskovanja našega strežnika sicer počnete na internetu ali izven njega;
  • ne omogočajo, da bi izvedeli vaše osebne podatke, če nam jih niste sporočili že sami.
Če v svojem programu piškotke izključite, boste lahko še naprej uporabljali večino vsebine na našem strežniku.

Izbris podatkov


Če menite, da naš strežnik na podlagi podatkov, ki ste jih vnesli sami, hrani vaše podatke, za katere tega ne želite, lahko kadarkoli zahtevate, naj se ti podatki izbrišejo.

Izbris bo opravljen, takoj ko bo jasno, da ste resnično prav vi oseba, za katero zahtevate izbris podatkov.

Izbris podatkov lahko pomeni, da ne bo upoštevano vaše naročilo oziroma prijava.

Uporaba posredovanih podatkov s strani uporabnikov


Na spletnem strežniku, ki je tehnično in programsko varovan, se zbirajo tudi nekateri podatki, ki jih prostovoljno vpisujete v formularje po ločenih povezavah, glede na namen/po posamezni kategoriji posredovanih podatkov. Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost vseh osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo, ki nam bodo posredovani na podlagi izrecne privolitve posameznika. Posredovane osebne podatke bomo uporabili izključno za namen, za katerega so pridobljeni.

Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
PHPSESSID Osnovno delovanje spletnih strani na koncu seje pdjesenice-drustvo.si
__utma Parameter za vodenje statistik ogleda strani 2 leti pdjesenice-drustvo.si
__utmb Parameter za vodenje statistik ogleda strani 30 minut pdjesenice-drustvo.si
__utmc Parameter za vodenje statistik ogleda strani na koncu seje pdjesenice-drustvo.si
__utmz Parameter za vodenje statistik ogleda strani 6 mesecev pdjesenice-drustvo.si


Če želite več informacij ali imate dodatna vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti na tej spletni strani, nas kontaktirajte na plan.drustvo@siol.net.